q
w
e
t

as

lPillangó csoport

éCsibe csoport

aNapocska csoport

qMéhecske csoport

eSüni csoport

oKatica csoport

eHírek

oJógyakorlat

Tisztelt Szülők!

A Csicsergő Óvoda 1971 óta működik Budaörs Óvárosában, kellemes családi házas környezetben. Az óvodába belépőket nyugodt, barátságos légkör fogadja.
A gyerekek egy része az óvoda közvetlen környezetében lévő családi házakból jön, elsősorban az itt lakók igényeit elégíti ki. A gyermekek több mint fele a német nemzetiségi identitást megőrizni kívánó családokból kerül ide. A gyermekek jelentkezési létszámától és a személyi feltételektől függően biztosítjuk számukra a német nemzetiségi nyelvi nevelést. 
A gyermekek nevelése és fejlesztése három vegyes és három közel azonos életkorú gyermekcsoportban folyik. A nevelő tevékenység vegyes csoportokban való megszervezését részben a német nemzetiséghez tartozó gyermekek nemzetiségi nevelése indokolta.
Szeretetteljes, biztonságos, az egyéni különbözőségeket toleráló légkörben, ésszerű korlátokkal, minden gyermeknek esélyt adunk saját erősségeik felismerésére, és a sikerélményre. Elfogadjuk, és tiszteletben tartjuk a másságot, erre neveljük gyermekeinket is.
A helyi nevelési programban meghatározott feladatokhoz mérten a csoportszobák jól ellátottak játékeszközökkel, melyek az életkornak megfelelőek.
Csoportjainknak saját mosdóhelyisége van, öltözőink többnyire a folyosókon vannak elhelyezve.

Megújult udvarunkon öt homokozó és különféle kerti játékok várják a kicsiket. Lehetőség van rollerezésre és biciklizésre. Az utóbbi években új mozgáskultúrát fejlesztő játékok – íves egyensúlyozó, mérleghinta, kétszemélyes hinta, Visegrád játszóvár, kéttornyú vár, mászó ház – telepítésére került sor a gyermekek legnagyobb örömére.
Az óvoda esztétikusan kialakított nagy kertje alkalmas a játék, az önfeledt mozgás, edzés szervezésére. Igyekeztünk gyermekeink számára olyan kulturált környezetet létrehozni, amely lehetővé teszi a természet és a környezet szépségeinek megismerését, a gyönyörködő rácsodálkozást.
Hagyományos óvodai funkciókon túl helyi nevelési programunk és gyakorlatunk nagyon fontos alappillére a családok részvételének elősegítése az óvodai nevelés folyamatában. Az óvónők munkáját és a családok bevonását gyógy-testnevelő, fejlesztőpedagógus, pszichológus, logopédus segíti.

Óvodánk szép hagyományokat ápol. Őszi gyümölcsös délutánunk, Márton napi barkácsoló délutánunk, valamint a lámpás felvonulásunk az óvoda körül nagy népszerűségnek örvend a gyerekek és a szülők körében egyaránt. A nemzetiségi nevelésben kiemelkedő szerepet vállal és az óvodával szorosan együttműködik a Német Nemzetiségi Önkormányzat www.bnno.hu és a Heimatmuseum www.heimatmuseum.hu.
Bízunk abban, hogy a hozzánk járó gyermekeknek életre szóló élményeket és ismereteket nyújtunk felvértezve őket azokkal a képességekkel, melyekre szükségük lesz e gyorsan változó világunkban.

Ez a honlap a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium "Kisebbségpolitikai tevékenység támogatása" keretében meghirdetett
  "A nemzetiségi kulturális kezdeményezések 2011.évi támogatása"
pályázaton nyert támogatásból valósult meg.