q
w
e
t

as

lPillangó csoport

éCsibe csoport

aNapsugár csoport

qMéhecske csoport

eSüni csoport

oKatica csoport

eHírek

oJógyakorlat

Kedves Szülők!

A Csibe csoportban 3 óvó néni vigyázza, gondozza, neveli és fejleszti az ide járó 30 gyermeket életkoruknak és fejlettségi szintjüknek megfelelően.
A kompetencia jegyében, a négy őselemre (tűz, víz, föld, levegő) épülve fejlesztjük az ide járó „kis csibéket”. Sokat kísérletezünk, kirándulunk, sétálunk a közelben, megfigyelve a különböző jelenségek összefüggéseit, és megtapasztaljuk azokat saját érzékszerveink által.

Profilunk: Mi - a Csibe csoportban dolgozó óvó nénik -, fontosnak tartjuk a Családokat is bevonni  nevelő munkánkba.

Éppen ezért havi rendszerességgel tartunk:

Szülők – Klubját: Szívesen fogadunk szülők által felvetett témákat, problémákat,- melyeket, ha kell, a megfelelő szakember (óvodapszichológus, logopédus, fejlesztő pedagógus) segítségével, bevonásával - beszéljük meg közösen.
Meginvitáljuk a szülőket Adventi teadélutánra, ahol barkácsolhatnak is gyermekeikkel közösen.
A farsangi időszakban recept versenyt rendezünk a szülőknek, amelyre az Apukák készülnek különböző ételekkel, süteményekkel, és az Anyukák zsűriznek.
Meghívjuk a már iskolába járó gyermekek szüleit – tapasztalat cserére, az óvoda-iskola átmenet kérdéseire választ adva. Ha van rá igény, a leendő első osztályos tanító nénikkel is találkozhatnak itt a szülők.

Szülők – Délelőttjét: Erre a programunkra jelentkező szülők a csoportunkba járó gyermekeknek különböző foglalkozásokat tarthatnak; például:

  • barkácsolhatnak, festhetnek közösen a gyerekekkel
  • zenélhetnek a gyermekeknek, a gyermekekkel együtt
  • tornázhatnak velük közösen
  • taníthatnak gyermekeinknek magyar és sváb népi játékokat, mondókákat, körjátékokat, dalokat
  • mondhatnak mesét vagy akár vetíthetnek számukra diafilmet is.
  • az érdekes kísérletekre a gyerekek mindig kaphatók.

Ezek a délelőttök jobban közelebb hozzák egymáshoz a szülőket, gyermekeket és az óvó néniket.

Délutánonként szervezünk közös családi programokat is, melyre időszakonként kerül sor.
Legutóbb a Takarítás Világnapja (2011. szeptember 23.) alkalmából szülők, gyermekek és óvó nénik közösen takarítottuk az udvarunkat, gereblyéztük a lehullott faleveleket, sepertük az utat és az Apukák felásták a homokozónkat.  
Közös kirándulásokat is szervezünk minden évben, ahová a szülők is elkísérnek minket. Ezek a programok is jó hangulatban telnek el.

áCsoportunk kabalája: Csőrike, minden hétvégén meglátogat 1-1 családot, és a „Csőrike története” című füzetünkben „elmeséli” a többi kisgyermeknek minden hétfőn délelőtt az óvó nénik segítségével, mi történt vele az adott családnál. Ezeket fotókkal is szokták illusztrálni a füzetben.            

A galéria megtekintéséhez kattintson ide!