q
w
e
t

as

lPillangó csoport

éCsibe csoport

aNapsugár csoport

qMéhecske csoport

eSüni csoport

oKatica csoport

eHírek

oJógyakorlat

Kedves Szülők!

A következőkben a Pillangó csoport gyermekekről alkotott nézeteit osztanánk meg Önökkel. Csoportunkat 22 kis Pillangó alkotja 3-6 éves korig. A csoportszoba az óvoda első emeletén, a lépcsővel szemben található. A Pillangó csoport pedagógusai legfőbb feladatuknak tartják, hogy a gyermek, teljes értékű emberi lény, akinek saját identitása és kultúrája van. A gyermekekben óriási lehetőségek vannak, törekedni kell arra, hogy saját lehetőségeit továbbfejlessze és megvalósítsa. A gyermek felfedező, kutató, tudásának aktív megalkotója. A pedagógiai gyakorlatot úgy szervezzük, hogy a gyermek lehetőséget kapjon önmagát sokféleképpen kifejezni, ugyanakkor a pedagógusnak lehetősége van a gyermekről alkotott képet korrigálni. A gyermek, a szülő és a pedagógus együttműködése szoros, egymásra épül.

  • A gyermek a saját ütemében fejlődik, saját maga fedezi fel a világot. A gyerekek nem az óvónőtől kapott kész információk által fejlődnek, hanem tudásukat, ismereteiket a saját tapasztalataik alapján szerzik. Ha felfedeznek valamit akkor kérdeznek, feltételezéseiket  kísérletekkel támasztják alá. Ez egy nyitott, soha le nem záruló folyamat, amely megalapozza az egész életen át tartó tanulás igényének és képességének kialakítását.
  • A gyerekekkel projekt munkában dolgozunk, amely fejleszti az együtt gondolkodás, együttműködés szabályainak elsajátítását, a hosszú időszakot átölelő témák elegendő időt biztosítanak az ismeretek meg- szerzésére, elmélyítésére.
  • A projektjeink a négy elem (levegő, tűz, föld,víz) illetve a jeles napok, amelyek nagyon népszerűek a gyermekek körében ( A világűr hete, Nemzetközi madármegfigyelő nap, Állatok világnapja stb.).
  • Az óvónők együtt tanulnak a gyerekekkel, naprakész tudással rendelkeznek. Figyelemmel kísérik a gyermekek világfelfedező útjait, abban őket eszközökkel, információkkal segítik.

Mottónk: „ Segíts nekem, hogy magam csinálhassam!

A galéria megtekintéséhez kattintson ide!